Aan de Albrandswaardsedijk 101 staat ook nu nog de boerderij die vroeger werd bewoond door de familie van Noordt. Deze boerderij werd gebouwd in 1886 en kwam in de plaats van de in 1885 door brand verwoeste boerderij.

Foto 745: deze foto werd gemaakt in de zomer van 1924.
De zes volwassenen v.l.n.r. zijn: Mevr. Elizabeth van Noordt- Donker, Dien van Noordt, Heimen van Noordt, Leen van Noordt, Bertus van Noordt en Neeltje van Noordt. De kinderen v.l.n.r. zijn: Jaantje Zevenbergen, Bep van Noordt, Arie van Noordt, Bep Zevenbergen, Maarten Zevenbergen, Wim van Noordt en Aria Zevenbergen. Het gezin van Noordt was zeer talrijk, Arie van Noordt en Elisabeth Donker werden in hun leven ‘verblijd”met de geboorte van 22 kinderen. In de jaren vijftig werd uitgebreid stilgestaan bij het feit dat de nog levende gezinsleden op een bepaald moment bij elkaar duizend jaren oud waren.

De boerderij is gebouwd in 1886, na het afbranden van de vorige boerderij die hier stond. De familie Van Noordt boerde hier tot 1965. Na het vertrek van de fam van Noordt is daar Barend Beukelman gaan wonen die daar nog (klein) geboerd heeft, tot 1985. Nadat hij vertrokken is naar Amerika is volgens mij de boerderij een woonboerderij geworden.

Zie blz. 90 van het boek “Poortugaalse boerderijen en hun bewoners door de eeuwen heen” van A. Beukelman Czn.