Ik, Arie Boender,geb. 11.08.1948 in Poortugaal, ben met mijn gezin: Marrianne en de kinderen Arjan, Heidi en Bianca, in September 1978, naar Duitsland verhuisd en wel naar Barsinghausen, in de buurt van Hannover.

In Nederland was ik de laatste 5 jaar bedrijfsleider van de Markthal in Rhoon. Ons laatste adres in NL was dan ook het Ghijseland in Rhoon.

Nadat ik begin 1978 een baan aangeboden kreeg als makelaar voor de bijprodukten van de Duitse Suikerindustrie (bietenpulp en melasse) om deze in eerste instantie op de Nederlandse markt te verkopen, ben ik 1 mei bij de nieuwe firma begonnen. Een Hamburger firma met kantoor in Gehrden bei Hannover. Tot September 1978 ben ik dan wekelijks op en neer gereisd.

In het jaar 2000 zijn wij met ons kantoor naar het hoofdkantoor in Hamburg en ook prive met mijn vrouw Ute (2de huwelijk) naar Maschen bij Hamburg verhuisd.

In het jaar 2011 zijn wij dan, nadat ik met vervroegd pensioen ging, naar Rottach-Egern aan de Tegernsee in Beieren verhuisd, om onze, hopelijk nog heel lange, levensavond te verbrengen. Mijn 3 kinderen wonen alle in de omgeving van Hannover en een ieder is getrouwd en heeft 2 kinderen.
Mijn hobby┬┤s zijn: Skien, Golfen, Harleytoeren en Mountinbiken.

Ook al ben ik al heel lang uit Nederland weg, vind ik het leuk donateur te zijn van de Oudheidkamer, om oude herinneringen op te halen.