Bewoners rond 1940:
Huib Struijk, fietsenmaker

Achter de garage van Huib Struijk, Dorpsdijk 120, heeft van 1945 tot ca. 1965 een kleine houten woning gestaan. Dat huisje aan de Dorpsdijk had het huisnummer 122. De woning is daar als noodwoning neergezet omdat het pand waar Huib Struijk en zijn gezin eerst woonden in 1944 gebombardeerd was. Het huisje kon je bereiken door direct rechts naast de garage een paadje in te lopen. De ingang van dat paadje is anno 2013 nog te zien, daar waar nu een houten tuinscherm staat was de ingang van het pad.
Nadat Huib Struijk zijn nieuw gebouwde woning links naast de garage in gebruik nam heeft zijn zus Neeltje tot 1962 in het houten huisje gewoond. Daarna heeft er in het huisje nog een paar jaar een monteur van Palsgraaf gewoond.

Reactie Jan Jongerius:

Zoals bekend woonde en werkte eerst Struyk  daar met een fietsen reparatieplaats. Later nam Palsgraaf dit over. Hij kon ook inwonen bij de fam Struijk. Palsgraaf nam wel fietsen aan voor reparatie, maar bracht die naar Arie Stout fietsenmaker. Palsgraaf legde zich helemaal toe op de auto’s, met in het begin 1 benzinepomp en later nog een.

Deze informatie kreeg ik van de oude mevrouw Palsgraaf

Reactie Jan Klingens:

De tekst van Jan Jongerius is  niet (helemaal) juist. Huib Struijk had daar al een Esso benzine pomp staan (zelfs 2) plus één pomp voor brommers (mengsmering). Huib Struijk repareerde naast fietsen ook auto’s. Er was zelfs een heuse smeerbrug.