Joost Vrijhof emigreerde in 1951 met vrouw en zes kinderen naar Amerika

Joost Vrijhof, geboren 16-11-1903 te Rhoon, huwde op 18-09-1930 te Rhoon met Johanna Lena (Jo) van der Neut, geboren 14-01-1908 te Rhoon. Ze hadden zes kinderen: Leendert (Leen), Klaas, Joost (Joop), Cornelia (Corrie), Maria Johanna (Maria) en Johanna Lena (Hannie).

Joost Vrijhof was de derde zoon van Leendert Vrijhof, kleermaker te Rhoon.

Joost Vrijhof had een tuinbouwbedrijf achter de Dorpsdijk 160 te Rhoon. Het land waarop hij tuinierde werd in de jaren 1948/1950 onteigend voor woningbouw. Daardoor raakte hij zijn bedrijf kwijt. Hij heeft nog geprobeerd om elders in Nederland (w.o. de N.O. polder) grond te kopen of te huren, maar dat is niet gelukt.

Zijn vrouw, Jo van der Neut, had al een zus Netty (getrouwd met Leen Abee) in Salt Lake City in Amerika wonen. Ondermeer op basis van hun informatie besloten Joost en Jo in het voorjaar van 1951 met hun zes betrekkelijk nog kleine kinderen naar Amerika te emigreren. Zij vertrokken per boot (Holland Amerika Line) naar New York. Vandaar werd per trein door gereisd naar Salt Lake City. Daar heeft het gezin Vrijhof niet al te lang vertoefd. Uiteindelijk zijn zij terecht gekomen in Hanford in de staat California. In deze plaats woonde meerdere gezinnen van Nederlandse afkomst.

Joost Vrijhof kon aldaar zijn oude beroep min of meer voortzetten. Hij overleed op 11-04-1986 in Hanford; zijn vrouw op 22-11-1982 in Pernis. Dat gebeurde bij familiebezoek in Nederland; zij werd korte tijd daarna in Hanford begraven. Alle zes kinderen wonen nog steeds op diverse plekken in California.