F. v.d. Poest Clementlaan 38

Functie: Woonhuis.
Omschrijving:
Vrijstaand woonhuis op vrijwel vierkante plattegrond,gedeeltelijk onderkelderd, begane grond en dakverdieping met vliering. Aan voorkant erker met afgeschuinde zijkanten en balkon erboven. Links een garage en rechts een rechthoekige serre met balkon erboven. Voorgevel is lijstgevel met links entree.

Gevels: Donkerbruine baksteen in halfsteensverband. Rollaag op plinthoogte en ter hoogte van onderdorpel verdiepingvenster. Rollaag boven deur en vensters. Houten brede iets uitgekraagde gootlijst.
Vensters/deuren: Enkele en samengestelde vensters, openslaand en deels nog schuiframen. Enkele kleine ramen met glas-in-lood. Vernieuwde balkondeuren. Originele houten entreedeuren met panelen en ruitjes. Keldervenster. Garagedeur met 2-ruits bovenlicht.
Dak: Schilddak met zwart geglazuurde verbeterde Hollandse pannen. Dakkapel met openslaande ramen. Serre met leien in Maasdekking.
Bijz.-bijgeb.-hek:
Gemetselde muur als erfafscheiding met ijzeren buizen erop en bij toegang gemetselde pijlers en toegangshek met eveneens ijzeren buizenframe. Beide balkons met eenvoudige houten balustrade.

Groenaanleg: Tuinaanleg met gazon, bloemperken, gorte loofbomen en heesters
Bijzonderheden:
Boven entree een luifel.

Motivatie: Vrij gaaf herenhuis.
Bouwjaar:
ca. 1935.