F. v.d. Poest Clementlaan 39-41

Functie: Woonhuis
Omschrijving: Twee vrijstaande woonhuizen, die elkaars spiegelbeeld zijn. Ze bestaan uit kelder, begane grond en dakverdieping. Aan straatzijde is kopgevel met entree en erker met afgeschuinde zijkanten. Daarboven bevindt zich een balkon. Aan achterzijde een eenlaagse aanbouw met ingang.
Gevels: Rode baksteen in kruisverband. Rollaag op plinthoogte. Rood/oranje geglazuurde bakstenen lekdorpels. Steens en anderhalfsteens rollagen boven deur en raampartijen. Uitgekraagde baksteen gootklossen. Eenvoudig houten windveren.
Vensters/deuren: Schuiframen op begane grond met gekleurde glas-in-lood bovenlichten en rolluikbakken. In zijgevels ook gewijzigde vensters. Originele houten intreedeur met panelen en ruitje. Boven- en zijlichten met glas-in-lood.
Dak: Mansardedak met rode tuile du Nord.
Bijz.-Bijgeb.-hek: Aan het einde van oprijlaan tussen beide panden een dubbele garage van baksteen met mansardedak, gedekt met tuile du Nord. Langs straatzijde laag, modern hekwerkje.
Groenaanleg: Aan voorkant kleine tuin. Nr. 39 met gazon en nr. 41 betegeld met coniferenhaag aan straatzijde.
Bijzonderheden: Balkon met gemetselde opgewerkte borstwering. Nr. 39 heeft ijzeren luifel met glazen en platen boven de entree. Stichtingssteen in rechter zijgevel van nr. 39: �Eerste steen gelegd 29 maart1928�.
Motivatie: Twee gave, elkaars spiegelbeeld zijnde woonhuizen, Karakteristiek voor periode. Beeldondersteunend voor dorpsopbouw.
Bouwjaar: 1928.