Bezoek Oudheidkamer op afspraak

Vanaf zaterdag 5 september a.s. is de tentoonstelling “’40-’45 in woord en beeld” in de Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal weer beperkt te bezoeken. Overeenkomstig de RIVM richtlijnen dienen belangstellenden hiervoor een afspraak te maken. Dat kunt u doen via e-mail ohk@oudheidkamerrhoonpoortugaal.nl. Tijdens het bezoek zal registratie en een korte gezondheidscheck plaatsvinden. Om een bezoek aan de expositie zo veilig mogelijk te laten verlopen, is een mondkapje verplicht.

In de tentoonstelling wordt uitgebreid aandacht besteed aan de gebeurtenissen in Rhoon en Poortugaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast een groot aantal foto’s zijn er ook allerlei voorwerpen en documenten te zien uit die donkere periode in de Nederlandse geschiedenis.

De Oudheidkamer  bevindt zich aan de Dorpsstraat 27 te Poortugaal.

De toegang tot de Oudheidkamer is gratis. Als u niet zo goed ter been bent, kunt u gebruik maken van een traplift.

NAAR DE VIDEO: De Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal heeft een mooie tentoonstelling gemaakt over de Tweede Wereldoorlog. Helaas kunt u deze nu niet zien vanwege de Corona-maatregelen. Maar om u alvast een inkijkje te gunnen voor het moment dat we weer wel open kunnen, hebben wij een video over de tentoonstelling online gezet. Klik hier voor de video.

Het bestuur van de Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal

Huidige tentoonstelling in Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal

Huidige tentoonstelling, getiteld “’40-’45 in woord en beeld”. In deze tentoonstelling wordt aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog in Poortugaal en Rhoon. Naast een groot aantal foto’s zijn er ook allerlei voorwerpen te zien uit die donkere periode in de Nederlandse geschiedenis.

Duitse soldaten in Poortugaal

De Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal bevindt zich aan de Dorpsstraat 27 te Poortugaal.

De toegang tot de Oudheidkamer is gratis. Als u niet zo goed ter been bent, kunt u gebruik maken van een traplift.


Geachte bezoeker van onze website,

Sinds november 2018 hebben wij onze website vernieuwd. De vorige site is in 2008 gemaakt en vormgegeven door, ons erelid van de Oudheidkamer, Annie van der Veen. Annie is de site in al die jaren door blijven ontwikkelen en ze heeft hem gedurende die tijd zelf onderhouden. De site werd destijds door de toenmalige burgemeester Harald Bergmann officieel in gebruik genomen.

Om u nog minimaal 10 jaar van een website van onze Oudheidkamer te kunnen laten genieten hebben wij hem laten vernieuwen. Alle gegevens die op de oude site stonden kunt u ook op de nieuwe site terug vinden, ook de straten kunt u onder het tabblad “interactieve kaart” weer bekijken. De nieuwe site is gemaakt door Mirjam de Neef. Mirjam heeft een eigen bedrijf in Rhoon-Portland genaamd Omnia Communicatie.

Ten opzichte van de oude site zijn er enkele vernieuwingen aangebracht. Via de nieuwe site kunt u eventueel een contactformulier invullen om navraag te doen over een bepaald onderwerp. Ook nieuw in deze site is dat we gebruik maken van een beveiligde verbinding, dit heeft zowel voor u als voor ons voordelen, met die beveiligde SSL-verbinding, voldoen wij aan de wettelijke voorschriften. En als laatste kunt u gebruik maken van een zoekfunctie, die net boven de menubalk staat, u kunt hiermee gericht zoeken op een adres b.v. ‘Dorpsdijk 1’ of op een bepaald onderwerp b.v. ‘kasteel’.  Wij hopen dat u veel plezier zult beleven aan onze vernieuwde site.