nr. Naam Adres Bijzonderheden Plaats kaart
4 Kleis Ketting Pernisseweg

Tuinderij Kleis Ketting, Pernisseweg 69.

Kleis Ketting had hier een tuinderij en een boomgaard.

Poortugaal 1
64 Teun Koster Pernisseweg 21

Tuinderij T. Koster, Pernisseweg 21.

Tuinder en fruitteler.

Poortugaal 1
92 Huib Verduijn de Boer Hofhoek

Fruitteler Huib Verduijn de Boer, Hofhoek.

Verduijn had boomgaarden aan de Oostdorpseweg, Molenweg (de Knijnsberg), Hofweg en Pernisseweg met woning (bedrijfsleider Philip Bastemeijer).Had een fruitschuur aan de Slotsedijk, waar Fried Bieling (bedrijfsleider) later groente en fruit verkocht.

Poortugaal 1
106 J. de Bruin Hofweg Fruitteler en aardbeien. Poortugaal 1
27 L. v.d. Pols Slotsedijk/Molendijk Tuinderij Van der Pols, Molendijk/Slotsedijk
De tuinderij van de gebroeders van der Pols lag tussen de Slotsedijk, hoek Rhoonsedijk en de Molendijk.
De broers waren zonen van Willem van der Pols (86) en broers van Jan van der Pols (85).
Poortugaal 2
18 L. Leentfaar Dorpsdijk Tuinderij Leendert Leentfaar, Dorpsdijk.
Tegenover het gemeentehuis lag het huis van de tuinderij van Leendert Leentfaar. De tuin was achter de tuin van Binder en achter Het Wapen van Rhoon. Leentfaar fungeerde ook als koetsier voor dokter Ijzendoorn
Rhoon 2
5 P. Barendregt Achterdijk In driehoek Achterdijk/Kleidijk Rhoon 2
17 J. Langstraat Dorpsdijk Tuinderij van Job Langstraat aan de Dorpsdijk nr. 5.
Job Langstraat  (geboren ca. 1880) was aanvankelijk havenarbeider en kocht, na gespaard te hebben, een stukje land aan de Harsdijk op De Hey (Pernis) en begon daar een tuinderij. Het bedrijf werd later voortgezet door zijn zoons Jan en Maarten. Zij kochten ook een stuk land in Rhoon in 1928 met een woonhuis, waar Maarten ging wonen en begonnen ook daar met een tuinderij aan de Dorpsdijk B3.
Zoon Job Langstraat zette de tuinderij voort.
Rhoon 2
28 Cor en Rocus Roobol Groenedijk Tuinderij gebr. Roobol, Groenedijk/Kleidijk.
Twee broers, waarvan 1 vrijgezel. Lange wei langs de Groenedijk en een stuk t.o. de boerderij van Kleis Barendregt aan de Kleidijk.
Rhoon 2
30 T.C. van der Pol Kleidijk T.C. van der Pol nam het bedrijf eind jaren 60 over van zijn vader W.F. van der Pol. Aanvankelijk een tuinderij van groentegewassen. Later is T.C. van der Pol overgestapt op de teelt van sierteeltgewassen zoals trosanjers, fresia’s, violieren en chrysanten in de kassen en diverse sierteeltgewassen buiten.
W.F. van der Pol startte daar in 1930.
W.F. van der Pol was een zoon van Van der Pol van de Slotsedijk. Een broer van Frans van der Pol die met Jans Lodder was getrouwd.
Rhoon 2
32 Huib Zevenbergen Kleidijk Tuinderij Huib Zevenbergen, Kleidijk.
Maarten Zevenbergen (van Intratuin) heeft hier gewerkt om de fijne groenteteelt te leren.
In 1947 tijdens de hittegolf kreeg Huib Zevenbergen een zonnesteek en stierf in 8 dagen, 41 jaar oud, 3 kinderen en zijn vrouw in verwachting. Later hebben de zoons de tuinderij voortgezet.
Rhoon 2
42 Gebr. Koster Molendijk o fotoblad met boerderij Molendijk hoek Kerklaan. Rhoon 2
43 W. de Haan Molendijk w Tuinderij De Haan, Molendijk
Huib was opvolger van Wim de Haan, is geëmigreerd. Had zijn producten een week eerder dan andere tuinders omdat zijn tuin beschut lag door het bos.
Geen foto’s
Rhoon 2
45 Lo Roobol Molendijk w Tuinderij Lo Roobol, Molendijk 74.
Lo Roobol nam de tuinderij over van Luhrman. Maarten Luhrman had begin vorige eeuw een tuinderij aan de Molendijk 74. Zij hadden 8 kinderen. Wellicht heeft een zoon de tuin voortgezet voor hij door Roobol werd overgenomen.
Rhoon 2
46 T. Lührman Molendijk w Lo Roobol nam de tuinderij over van Luhrman. Rhoon 2
52 Gebr. van der Ent Rhoonsedijk Gebr. van der Ent, Rhoonsedijk 36 – 38. 
Woning en bedrijf gebroeders Cornelis en Jan van der Ent. Op deze locatie is nu het auto- en loonwerkersbedrijf van zoon Jan en kleinzoon Dennis gevestigd.
Poortugaal 2
53 A. de Lange Rhoonsedijk hoek Oud-Rhoonsedijk Tuinderij A. de Lange, Rhoonsedijk 68.
Arie de Lange (bijnaam Aai de Bijbel), had een tuinderij op de hoek van de Rhoonsedijk en de Oud Rhoonsedijk. In de jaren ’30 van de vorige eeuw verhuisde hij naar de Molendijk. Hij had twee zoons, Piet de Lange, die aan de Zantelweg een tuinderij had en Wim de Lange, die het bedrijf van zijn vader aan de Molendijk overnam.
Op de tuin aan de Rhoonsedijk tuinden later nog Van Vliet en Van Everdingen (geen gegevens).
Poortugaal 2
55 Gebr. Los Slotsedijk Tuinderij Los, Slotvalkensteinsedijk 190.
Gelegen tegenover het woonhuis (Hoeve Zwaantje) van de familie Los, hoek Slotsedijk / Rhoonsedijk, vestigde tuinder Marinus Los uit Charlois zich aldaar in 1930 en begon met zijn zonen Bertus, Kees en Rinus een tuinderij. In de 80-er jaren moest dit tuinbouwgebied plaatsmaken voor het Goederen Distributie Centrum van de gemeente Rotterdam.
Poortugaal 2
59 Wim de Klerk Rijsdijk Tuinderij De Klerk, Rijsdijk
Wim de Klerk, was een van de eerste tuinders die in hoog glas ging telen. De kassen staan op instorten.
Rhoon 2
60 D. Klingens Rijsdijk Tuinderij Daan Klingens, Rijsdijk
Daan (Daniël) Klingens (1904-1979), getrouwd met Huiberta Adrinana Huijgen (1907-1988). Daan was een zoon van Hendrik Martinus (Henk) Klingens (1874-1958) en Anthonia (Toos) Los (1880-1966) en heeft de tuinderij van zijn vader voortgezet. Hendrik Martinus is gestart met tuinieren aan de Rijsdijk in 1917. Waar ooit de tuinderij was loopt nu een gedeelte van Jaaginweg.
Rhoon 2
65 Jan den Ouden Poortugaalseweg/ Albrandswaardseweg Tuinderij Den Ouden, Poortugaalseweg/Albrandswaardseweg 95
De tuinderij van Arend den Ouden (23-3-1870) en Jan den Ouden (10-7-1894), getrouwd met Cornelia Meijnder (20-12-1895). Begonnen in 1923 op de koude grond. In 1934  uitgebreid met platglas en een kas. De zonen Arend en Henk namen in 1965 het bedrijf over. In 1991 is i.v.m. de aanleg van het Valckensteynse bos het bedrijf verplaatst naar Albrandswaardseweg 95, waar later door zoon Chris (van Henk) paprika’s in de kas werden geteeld.
Poortugaal 2
66 Arend den Ouden Poortugaalseweg Zie boven Poortugaal 2
68 Leen Hordijk Slotsedijk Leen Hordijk  Slotvalkensteinsedijk, tuinder, (broer van Wim en Jan Hordijk) Poortugaal 2
71 Wout de Lange Slotsedijk Tuinderij Wout de Lange, Slotsedijk 191.
Wout de Lange, (broer van de gebr. De Lange, 62)  nam de tuin over van  M. Vermaas aan de Slotsedijk. Later kocht hij een tuin aan de overkant op Slotsedijk 191, de grond waar slot Valckesteyn heeft gestaan. In 1970 namen zijn zoons Gert en Piet de tuinderij over. In 1972 moesten zij daar weg voor de aanleg van de pijpleiding Antwerpen-Pernis. Het huis Slotsedijk 191 werd afgebroken en nieuw gebouwd. De dochter van Wout woont daar nu.
Poortugaal 2
72 Frans van der Pol Slotsedijk Tuinderij Frans v.d. Pol/Nico Roseboom.
Frans van de Pol overleed begin 50-er jaren. Zijn weduwe Jans v.d. Pol zocht hulp voor het bedrijf en kwam terecht bij Nico Roseboom. Hij wilde haar wel helpen, op voorwaarde dat zij met hem trouwde.
De familie van Frans v.d. Pol woonde op de boerderij Slotsedijk 146. Frans en Jans woonden Slotsedijk 156.
Ze tuinden ook op grond aan de Waalhaven.
Poortugaal 2
73 Dirk Taktor Slotsedijk Fruitteler Poortugaal 2
74 M. Vermaas Slotsedijk Poortugaal 2
76 Gebroeders Koster Slotsedijk Tuinderij van Koster, Slotvalkensteinsedijk 60.
Arie Koster was in het begin van de 20e eeuw tuinder op Charlois. Hij verhuisde rond 1920 naar Slotsedijk 60. De broers Cor en Ad Koster namen de tuinderij van hun vader over. In 1968 werd het bedrijf verkocht aan J. Steehouder. De laatste jaren stond het bedrijf leeg.
Poortugaal 2
85 Jan v.d. Pols Slotsedijk Tuinderij Jan v.d. Pols, Slotsedijk 99.
Vader Willem v.d. Pols, die een tuinderij had op de hoek van de Groenedijk en de Slotsedijk kocht dit bedrijf voor zijn zoon Jan van Jo Huizer, die hier sinds ca. 1950 een tuinderij had. Jan v.d.Pols tuinde hier van ca. 1964 tot ca. 1995 toen op de  plaats van de tuinderij een vijver werd aangelegd in het kader van ontwikkeling Distripark/bos Valckesteijn. Jan v.d. Pols woonde hier tot 2003, in 2007 werd het huis verkocht.
Daarna stond het leeg en verviel.
Poortugaal 2
86 Willem v.d. Pols Groenedijk/Slotsedijk Tuinderij Willem van der Pols, Slotsedijk 50.
Willem van der Pols had een tuinderij op de hoek van de Slotsedijk en de Groenedijk. Rond 1965 moest het bedrijf verdwijnen in verband met de aanleg van het viaduct over de Vondelingenweg. Zij verhuisden naar de overkant van de Slotsedijk en namen de tuinderij van Daan van der Ent over. Hier werd nog getuind tot 2003.
Poortugaal 2
100 Wensveen Slotsedijk Poortugaal 2
101 Nico Dits Rijsdijk Tuinderij Dits, Rijsdijk.
Nico Dits had een tuinderij rond zijn huis, Rijsdijk 300. Bij de aanleg van de A15 in 1968 zijn deze huizen onteigend. Nico Dits verhuisde naar Spijkenisse.
Rhoon 2
102 Kees de Vries Rijsdijk Boomgaard van Kees de Vries ( mogelijk ooit een bekend schaatser) Rhoon 2
103 Arie v.d. Heuvel Rijsdijk Rhoon 2
104 Wils de Lange Rijsdijk Broer van Gebr. De Lange, Rijsdijk 92. Had eigen tuin. Rhoon 2
105 Wesdorp Rijsdijk Rhoon 2
7 Klaas Boender Albrandswaardsedijk Voorganger van Maarten Zevenbergen Poortugaal 3
9 Cor Meijboom Korte Zantelweg Tuinderij Cor Meijboom, Korte Zantelweg.
Cor Meijboom had hier een boomgaard en een tuinderij. Was gelegen achter het land van Piet de Zeeuw, ingang Korte Zantelweg, naast Maarten Zevenbergen.
Poortugaal 3
12 Jan Breevaart Albrandswaardseweg Tuinderij Jan Breevaart.
Cees, later Jan Breevaart had een tuin aan de Albrandswaardseweg, t.o. de molen van Poortugaal en een tuin met kas in de Albrandswaardse polder.  Hij vervoerde zijn producten naar de veiling aan de Persoonsdam met de RTM tram.
Poortugaal 3
25 Fop de Bruin Duifhuisweg 8 Tuinder Poortugaal 3
31 Hordijk Ariaansweg Tuinderij Hordijk, Ariaansweg.
Land liep van Ariaansweg naar Duifhuisweg. Later opgedeeld. Jan Hordijk Ariaansweg tuinder met houten noodwoning (later nog bewoond door Piet Kortweg) Jan ging later tuinen aan de Boomgaardhoekseweg , heet land ging naar broer Wim.
Poortugaal 3
89 Arie van Noordt Albrandswaardsedijk Fruitteler Arie van Noordt, Albrandswaardsedijk 43.
Arie van Noordt had een boomgaard en verkocht fruit en fruitproducten aan huis. In verband met woningbouw is het bedrijf verplaatst
naar de andere kant van de dijk in het Kijveland. Zijn zoon Leen volgde hem in het bedrijf op.
Poortugaal 3
93 Gerrit Vermaat Achterweg Fruitteelt voor eigen gebruik Poortugaal 3
35 Maarten Zevenbergen Ariaansweg, Albrandswaardsedijk, Stationsstraat Tuinderij van Maarten Zevenbergen aan de Ariaansweg/ Albrandswaardsedijk/Intratuin aan de Stationsstraat.
Maarten Zevenbergen begon, samen met zijn vrouw Jannie, in 1948 een tuinderij aan de Ariaansweg in Poortugaal. Later namen zij het bedrijf van Boender over aan de Albrandswaardsedijk, waar het bedrijf over de jaren uitgroeide tot tuincentrum Intratuin. Rond 2000 verhuisde het bedrijf naar de Stationsstraat in Rhoon.
Poortugaal

Rhoon

3

4

67 Piet de Bruin Gr. Kruisweg

Schr. v.d. Kolklaan

Tuinderij De Bruin, Groene Kruisweg.
De tuinderij van Piet de Bruin was oorspronkelijk gevestigd aan de Groene Kruisweg, nu wijk Boomgaardshoek. In verband met de uitbreiding van Hoogvliet is het bedrijf verplaatst naar de Groene Kruisweg/hoek Schroeder van der Kolklaan. Overgenomen door zoon Hans.
Poortugaal 3-4
38 A.A. van Rosmalen Stationsstraat Tuinderij A.A. van Rosmalen, Stationsstraat, Rhoon.
Sinds ca. 1968 teelt van Rosmalen hier bloemen. Hij begon samen met zijn moeder. Voordien tuinde zijn opa, Leen Molenaar (voorheen wonend op het Sluisje) hier.
Rhoon 4
34 Piet v.d. Vorm Lageweg Tuinde op Heuvelsteijn (niet op de kaart) Rhoon 4
56 Jan Boer Rijsdijk 65-67 Tuinderij Henk/Jan Boer, Rijsdijk 65-67.
Henk Boer begon op een perceel tussen de Tijsjesdijk en de Gaarde in 1927 met een boomgaard en aardbeienteelt, nadat het familiebedrijf aan de Heijsedijk/Jachtdijk onteigend werd voor de havenuitbreiding. Zijn zoon Jan zette het bedrijf voort.
Rhoon 4
57 Van der Hoek Rijsdijk 98 Buytenhof, zorgboerderij en  fruitteelt.
Zorgboerderij en fruitteeltbedrijf De Buytenhof, in 2005 gesticht door de dochters van Johannes van der Hoek en hun echtgenoten.
Rhoon 4
58 Den Hollander Rijsdijk Aardbeien. Voor de oorlog teelden veel boeren ’s zomers aardbeien. Den Hollander was één van deze boeren. Rhoon 4
61 Engel Dorst Essendijk Tuinderij Engel Dorst
Engel Dorst had (nog een aantal jaren samen met zijn broer Kees) een tuinderij op de hoek Oudeweg/ Essendijk, locatie van Kampen.
Zijn zoons Jillis en Piet reden vanaf 1934  naar de verschillende veilingen in de omgeving met producten van een aantal tuinders, ook  bezorgden zij  dan  weer de lege veilingkisten terug op de aangegeven adressen.
Dat ontwikkelde zich tot een transportbedrijf, hetgeen in 1957 stopte, doordat Jillis  op het gemeentehuis ging werken als bode en Piet chauffeur werd bij Gebr. Van Doorn, banketfabriek aan het Schulpplein in Rotterdam zuid.
Rhoon 4
1ab

1c

Jillis Arie (Jiel) de Klerk

Jielis de Klerk

Rijsdijk

Kleidijk 98

2 generaties, tuinden op 2 plekken

Tuinder, fruitteler tot 1973

Rhoon

Rhoon

4

4

3

Gebroeders Polak Achterdijk Teelde voornamelijk aardappelen Rhoon 4
49 Hendrik v.d. Ent Oud Rhoonsedijk Fruitkwekerij H. van der Ent.
Hendrik van der Ent (gehuwd met Leentje Nootenboom) had een boomgaard aan de Oud Rhoonsedijk tot ca. 1975. Onder de bomen werden aardbeien geteeld. De vader van Van der Ent begon als boerenknecht. Later ging hij groenten uitventen met een hondenkar. Vervolgens begon hij een tuinderij aan de Oud Rhoonsedijk. Rond 1975 begon Nootenboom (zwager) een machinefabriekje in de schuur.
Rhoon 4
8 Piet van Heijningen Albrandswaardseweg Tuinderij Van Heijningen aan de Albrandswaardseweg 100.
Rond 1915 begon de familie Van Heijningen hier te tuinieren. In de loop van de tijd  kwam er platglas bij. Rond 1965 werd de eerst kas gebouwd, waarin tomaten en groente werd geteeld. Later gingen ze over op de teelt van kamerplanten. Er werd ook aan de deur verkocht tot rond 1970 Bloemenhuis Myosotis aan de Julianastraat werd geopend. In 1995 werd het bedrijf uitgebreid met nog een kas. Rond 2000 werd het bedrijf verkocht.
Poortugaal 4
10 Piet/Joost van der Schee Albrandswaardsedijk Tuinderij Piet/Joost van der Schee, Albrandswaardsedijk 85.
Piet van der Schee, Albrandswaardsedijk tuinde op stukjes land in de Waard, het Kijveland en het Oude Land. Na zijn overlijden in 1950 kreeg zijn zoon Joost de boomgaard aan de Albrandswaardseweg en een tuin aan de Albrandswaardsedijk naast boerderij Den Ouden.
Poortugaal 4
14 Van Overbeek Albrandswaardseweg Tuinderij Van Overbeek.
Kassen met aardbeien en later tomaten/paprika’s. In 2014 is de laatste kas afgebroken.
Poortugaal 4
15 Willem Warnaar Albrandswaardseweg Tuinderij Warnaar, Albrandswaardseweg.
Willem Warnaar teelde in eerste instantie groente, aardbeien en bessen. Later chrysanten in de kas. Zoon Cor zette het bedrijf voort. Verkocht planten en bloemen aan huis. Rond 1990 is het bedrijf opgeheven i.v.m. woningbouw ter plaatse.
Poortugaal 4
16 Th. Binder Dorpsdijk/Hofhoek Kwekerij/tuinaanleg Binder.
Theo Binder kwam als Oostenrijkse jongen na de 1e Wereldoorlog naar Rhoon, in huis bij A. de Lange.
Na zijn studie begon hij in 1935 aan de Dorpsdijk een eigen bedrijf “Erica” voor tuinaanleg en onderhoud en een kwekerij/bloemenwinkel.
Rond 1995 verhuisde het bedrijf naar de Hofhoek in Poortugaal
Rhoon 4
19 Piet van der Pols Dorpsdijk Tuinderij Piet van der Pols, Dorpsdijk 115.
Piet van der Pols, tuinde tegenover de boerderij van Kruijthoff aan de Dorpsdijk Rhoon, ongeveer op de plaats waar nu het oude kantoor van Basita staat. Hij kweekte en verkocht voornamelijk (perk)plantjes.
Rhoon 4
20 Jan Vrijhof Dorpsdijk Gebroeders Vrijhof.
Wim, Jan en Joost waren broers. Ze hadden alle drie eigen percelen. Jan tuinde aan de Albrandswaardseweg t.o. paprikateler Den Ouden. Had ook een stukje aan de Waalstraat.
Rhoon 4
21 Joost Vrijhof Dorpsdijk Gebroeders Vrijhof.
Wim, Jan en Joost waren broers. Ze hadden alle drie eigen percelen. Met de bouw van de Welzenesbuurt (Waalstraat, Maasstraat, D. de Haanstraat enz.) Werd het land van Joost onteigend en is hij met zijn gezin naar Amerika (California) geëmigreerd. Tuin liep van Dorpsdijk tot aan het land van Leenheer.
Rhoon 4
23 Wim Vrijhof Dorpsdijk 156 Gebroeders Vrijhof.
Wim, Jan en Joost waren broers. Ze hadden alle drie eigen percelen. Tuin achter het huis en een stuk in de Kwakpolder, dat onderliep als de sluis te laat dichtging. (3 broers, Jan, Joost, Wim).
Rhoon 4
24 Toon Zuiderwijk Dorpsdijk Tuinderij Toon Zuiderwijk.
Had een tuin naast Henk Bresser in de driehoek Dorpsdijk/Zantelweg. Was ook groenteboer.
29 Wout Barendregt Kleidijk Fruitteler Rhoon 4
36 Theo de Waard Molendijk o Tuinderij van Theo de Waard aan de Molendijk 28.
De tuinderij is begonnen door zijn vader Jan, Theo nam het bedrijf over. Tegenwoordig heeft hij alleen kassen.
(Een broer van Jan had een tuin aan de Groene Kruisweg, een groot huis te zien vanuit de tuin van Jan)
Rhoon 4
37 Wim de Lange Molendijk o Voortzetting van de tuinderij van Arie de Lange. Rhoon 4
39 Cor/Arend Molenaar Molendijk o Rhoon 4
40 Tinus Hordijk Molendijk o Rhoon 4
62 Gebroeders De Lange Rijsdijk 97 Tuinderij van de gebroeders De Lange, Rijsdijk 97.
Gebr. de Lange, Rijsdijk 97 te Rhoon. De woning heette ‘Eben Haëzer”.  Op die plaats staat nu een witte bungalow. De tuinderij is gestart door Pieter de Lange sr. (1875-1963) getrouwd met Gerretje Boender. Zij kregen 10 kinderen. De zonen Cornelis, Jan, Gerrit en Piet namen de tuin over.
Rhoon 4
77 Cees v.d. Pols Stationsstraat/ Molendijk Fruitteler C. v.d. Pols, Stationsstraat.
Cees v.d. Pols was een broer van Willem v.d. Pols, van de Groenedijk/hoek Slotsedijk. Had een boomgaard die liep van de Stationsstraat tot de Molendijk.
Rhoon 4
78 Dirk Polak Tijsjesdijk/ Albrandswaardsedijk Tuinderij J. Polak, Albrandswaardsedijk 177, Poortugaal.
Polak teelde groente, fruit en kruiden en hij verkocht de producten in de winkel bij het bedrijf.
Poortugaal 4
79 Jaap den Ouden Tijsjesdijk Fruitkweker Jaap den Ouden, Tijsjesdijk 10.
Jaap den Ouden had zijn boomgaard aan de Tijsjesdijk. Zijn zonen Henk en Jan namen later het bedrijf over. Met de ontwikkeling van de wijk Essendael rond 2003 is het bedrijf gestopt en de grond verkocht aan de gemeente.
Rhoon 4
81 Henk Bresser Zantelweg Tuinderij Henk Bresser, Zantelweg.
Henk Bresser was een broer van de gebr. Bresser, Zantelweg 31. Hij had een tuin in de driehoek Zantelweg/Dorpsdijk.
Rhoon 4
82 Henk Bresser Zantelweg Tuinderij van de gebroeders Jan (1908-1985) en Theo Bresser (1905 -1988), Zantelweg 31.
De ouders van Jan en Theo begonnen de tuinderij rond 1885. Vader stierf vroeg en zij namen de tuin over van hun moeder Trees Bresser- Baardwijk. Jos Bresser,  zoon van Theo,  kwam in dienst bij de gebroeders en nam rond 1970 de tuinderij over. Het bedrijf was toen gevestigd op Zantelweg 39. De tuinderij bleef in bedrijf tot de pensionering van Jos in 2004. Nu is het perceel grasland.
Rhoon 4
83 P. de Lange Zantelweg Tuinderij van P. de Lange, Zantelweg 2.
Piet de Lange Azn, zoon van Arie de Lange Wzn. Pieter de Lange Azn (Rhoon  1906) gehuwd met Adriana van Vliet (Pernis 1912) Piet en Adriana woonden en tuinden aan de Zantelweg nr. 2 te Rhoon. Piet was ook uitvinder en schrijver van diverse documentatie o.a. over aardbeien. Piet en zijn vrouw kregen 7 kinderen. 6 zonen en 1 dochter Annie.
Rhoon 4
84 Arend Vrijhof Zantelweg Tuinderij van Arend Vrijhof, Zantelweg.
Arend Vrijhof nam de tuinderij over van zijn vader Wim (1907-1997, getrouwd met Francien de Winter). Eerst had hij zijn bedrijf achter hun woning, Dorpsdijk 156, waar nu de Welzenesbuurt is.  Daarna tuinde hij op percelen in Kwakpolder en de Albrandswaardsepolder, aan de Vishoek (begin van de Zantelwetering).
Rhoon 4
90 Piet van Noordt Albrandswaardsedijk Fruitteler Piet van Noordt, Albrandswaardsedijk 169-171.
Piet van Noordt was fruitteler en portier op Maasoord. Hij verkocht zijn bedrijf aan Arie Koster, de huidige eigenaar/bewoner.
Rhoon 4
94 Arie de Lange Lageweg 2 Tuinderij Arie de Lange, Lageweg 2.
Arie de Lange (1914-1987) en zijn vrouw Jo de Lange-Versendaal (1921-1996) begonnen IN 1949 hier een tuinderij. Hij pachtte in eerste instantie de grond van de kerk, na enige jaren kocht hij de grond.  In 1963 hebben zij het tuinen opgegeven door ziekte, de grond verkocht aan neef  Cor de Lange en zijn naar Spijkenisse verhuisd. Arie de Lange was een broer van de gebr. De Lange, Rijsdijk 97.
Rhoon 4
95 H. Schaberg Omloopseweg 6 Fruitteler Henk Schaberg, Omloopsweg 6.
Henk Schaberg bouwde in 1939 een woning aan de Omloopseweg en begon er een boomgaard. Rond 1975  werd de grond onteigend, in verband met de aanleg van Sportpark Omloop.
Rhoon 4
96 H. van der Linden Oudeweg 2 Hendrik van der Linden, tuinder met koeien, Rijsdijk
Hendrik van der Linden had een tuinderij en een paar koeien op de hoek van de Rijsdijk en de Oudeweg. Zijn zoon Ary kwam in het bedrijf en vanaf 1960 woonde hij aan de Oudeweg 2. Zoon Henk is nu tuinder op Oudeweg 2. Hij heeft verkoop aan huis.
Rhoon 4